Nieuws

Ruim 100 duurzaamheidsleningen verstrekt in Smallingerland

In 2020 stelde de gemeenteraad van Smallingerland een bedrag van 1,1 miljoen euro beschikbaar voor duurzaamheidsleningen aan eigenaren van koopwoningen. En met succes, want inmiddels zijn er ruim 100 leningen verstrekt. Met de duurzaamheidslening stimuleert de gemeente woningeigenaren om hun woning te isoleren, duurzame energie op te wekken met zonnepanelen of de overstap te maken naar aardgasvrije verwarming.

Maximaal de helft van het budget was bestemd voor zonnepanelen; dit onderdeel bleek
het populairst bij de aanvragers van de lening. Een kleiner deel vroeg de lening aan voor woningisolatie en isolerend glas en sommige inwoners combineerden de maatregelen. Het waren vooral woningeigenaren in een rijtjeswoning en twee-onder-een-kapwoning die gebruik maakten van de duurzaamheidslening.

Van de regeling kan nog steeds gebruik worden gemaakt door inwoners van Smallingerland: zowel voor zonnepanelen als voor isolatie/HR++-glas of aardgasvrije verwarming is nog budget beschikbaar. De duurzaamheidslening heeft een lage rente. Ook is er nog steeds subsidie van de rijksoverheid beschikbaar voor onder andere isolatie en HR++-glas: de ISDE-subsidie.

Voor meer informatie of het aanvragen van een duurzaamheidslening, kijk op smallingerland.nl.

Contact
Gauke Boelensstraat 2
9203 RM Drachten
Tel. 0512 581234
duurzaam@smallingerland.nl

Over deze site
Disclaimer
Privacy
Cookies

Volg ons
Youtube

Duurzaam Smallingerland is een initiatief van de Gemeente Smallingerland