Operatie 
Steenbreek

De tuinambassadeur helpt je graag met het vergroenen van je tuin!

Veel mensen bestraten hun tuin om er weinig onderhoud aan te hebben. Maar een tuin met veel tegels geeft wateroverlast bij hoosbuien en zorgt ervoor dat er geen waterreserve in de grond zit bij droogte. Door te weinig groen raakt de natuur uit balans en vermindert de biodiversiteit, waardoor je overlast kunt krijgen van onder andere wespen en de eikenprocessierups. Wil je je tuin vergroenen, maar weet je niet hoe? De tuinambassadeurs helpen je graag.

Smallingerland is al sinds 2018 onderdeel van Operatie Steenbreek, een stichting die zich inzet voor de vergroening van de achtertuin. Afgelopen jaren zijn er meerdere acties geweest vanuit Operatie Steenbreek, zoals ‘Tegel eruit, plant erin’ en ‘Tegel eruit, appelboom erin’ en zijn we begonnen met de tuinambassadeurs. Zo zetten we ons op een praktische manier in voor een klimaatbestendige en gezonde samenleving.

Tuinambassadeur

De gemeente Smallingerland heeft een heel team met tuinambassadeurs. Zij helpen je graag bij het vergroenen van je tuin. De tuinambassadeur weet welke planten geschikt zijn voor je tuin en maakt samen met jou een nieuw ontwerp. Daarbij houdt hij of zij uiteraard rekening met de kosten en het onderhoud. Vaak wordt gedacht dat groene tuinen meer onderhoud vragen, maar door een slimme inrichting kan een groene tuin juist onderhoudsvriendelijker zijn.

Wil je graag gratis advies van een tuinambassadeur? Mail dan naar gemeente@smallingerland.nl onder vermelding van Tuinambassadeurs.

Contact
Gauke Boelensstraat 2
9203 RM Drachten
Tel. 0512 581234
duurzaam@smallingerland.nl

Over deze site
Disclaimer
Privacy
Cookies

Volg ons
Youtube

Duurzaam Smallingerland is een initiatief van de Gemeente Smallingerland