Informatie over het verduurzamen van je huis

Op de infomarkt zijn allerlei deskundigen die je laten hoe je duurzamer kunt wonen en leven zoals de EnergieCoaches, het Duurzaam Bouwloket, (isolatie)bedrijven, installateurs en tuinambassadeurs. Daarnaast is er aandacht voor het gemeentelijk klimaatadaptatieplan: wat doen we aan hittestress, hoe voorkomen we wateroverlast of juist droogte en hoe vergroten we de biodiversiteit in Smallingerland? Wat kun je zelf doen op dit gebied? En heb je tips voor ons? We horen het graag!

Woensdag 19 april
van 17.00 tot 20.00 uur

Gemeentehuis Smallingerland, Gauke Boelensstraat 2, Drachten

Woensdag 10 mei
van 17.00 tot 20.00 uur

MFC It Werflân, Master Kuiperswei 1, Rottevalle

© Walter Kallenbach

Doe mee met de Groene Grabbelton op de infomarkt en maak kans op een energieadvies ter waarde van € 500,-. Win je de prijs, dan komt de energieadviseur bij je thuis en kijkt hij samen met jou hoe je stap voor stap je huis kunt verduurzamen.

Op de inloopmarkt vind je antwoorden op onder andere deze vragen:

– Wat kan ik zelf doen om mijn energierekening te verlagen?

– Hoe kan ik mijn huis (duurzaam) isoleren?

– Wat doet verduurzamen voor de waarde van mijn woning?

– Wat doet de gemeente op het gebied van klimaatadaptatie en wat kun je zelf doen?

– Hoe kan ik duurzamer autorijden en hoe werkt het met laadpalen?

– Hoe maak ik mijn tuin groener en hoe zorg ik voor minder afval?

– Welke subsidies en leningen zijn er voor het verduurzamen van mijn huis?

Contact
Gauke Boelensstraat 2
9203 RM Drachten
Tel. 0512 581234
duurzaam@smallingerland.nl

Over deze site
Disclaimer
Privacy
Cookies

Volg ons
Youtube

Duurzaam Smallingerland is een initiatief van de Gemeente Smallingerland