Nieuws

Gratis warmtebeeldcamera’s te leen!

Wilt u meer inzicht in waar uw woning warmte verliest en hoe u kunt besparen op stookkosten? Dat kan! De gemeente Smallingerland stelt gratis warmtebeeldcamera’s beschikbaar voor alle inwoners met een bibliotheekpas (een jeugpas geldt niet).

Door het maken van warmtebeeldfoto’s krijgt de inwoner inzicht in waar warmte uit de woning weglekt en waar het zinvol is om extra te isoleren. Een beter geïsoleerd huis geeft meer wooncomfort en verlaagt de maandelijkse energiekosten.

Transitievisie Warmte
De TVW wordt door het college van burgemeesters en wethouders in december voorgelegd aan de gemeenteraad om hem vast te stellen. Voor het opstellen van de visie heeft de gemeente Smallingerland met vele partners gesproken zoals onder andere woning- corperaties, huurdersverenigingen, wijkraden en dorpsbelangen. Ook is er een bewonersenquête gehouden, die circa 500 huishoudens hebben ingevuld en zijn er allerlei onderzoeksgegevens gebruikt. In de visie staat een globale planning voor de gemeente en welke warmte-alternatieven er zijn voor aardgas.

Warmtecamera’s
Met de camera kunt u warmtebeeldfoto’s maken van uw woning. De camera’s zijn eenvoudig te gebruiken op een smartphone en tablet (zowel IOS als Android). Met behulp van de app geeft het apparaat vervolgens aan waar warmte verloren gaat en waar het zinvol is om extra isolatie aan te brengen.

Gratis beschikbaar
De warmtebeeldcamera’s zijn gratis beschikbaar in de bibliotheek Drachten voor alle inwoners met een bibliotheekpas. Ook kunt u hier een handleiding opvragen voor het gebruik van de camera. De camera’s zijn nu al beschikbaar en te gebruiken tot het einde van het stookseizoen.

 

Contact
Gauke Boelensstraat 2
9203 RM Drachten
Tel. 0512 581234
duurzaam@smallingerland.nl

Over deze site
Disclaimer
Privacy
Cookies

Volg ons
Youtube

Duurzaam Smallingerland is een initiatief van de Gemeente Smallingerland