Samen stappen zetten
Duurzame Week
31 oktober t/m 6 november

Doe mee met de Duurzame Week van Smallingerland

Van zaterdag 31 oktober tot en met vrijdag 6 november vindt de Duurzame Week van Smallingerland plaats. In deze week zijn er activiteiten en webinars om iedereen in Smallingerland te helpen met verduurzamen. Er zijn activiteiten voor jong en oud. Lees hieronder wat er op het programma staat en hoe je mee kunt doen.

Speurtocht met Djoeke voor het hele gezin

Ken je Djoeke al? Djoeke is ons duurzaamheidsmonstertje. Ga op Djoeke's missie op zaterdag 31 oktober en zondag 1 november in Drachten. De missie is voor kinderen die op de basisschool zitten en je mag natuurlijk altijd je ouders meenemen. Je leert tijdens de speurtocht meer over energie besparen en duurzaamheid. Download nu de Missie Master-app van Sportbedrijf Drachten, doe mee en maak kans op een WakaWaka-powerbank! Stuur een screenshot van de voltooide missie en een foto met Djoeke naar duurzaam@smallingerland.nl en misschien ben jij de gelukkige winnaar.

Wanneer:31 oktober – 1 november
Tijd:12.00 - 18.00 uur
Locatie:Drachten
Meer informatie/aanmelden:
Download de App op jouw Android of iOS telefoon om direct aan de slag te gaan!

Webinar 'Pak je huis in!'

Wil je aan de slag met het isoleren van je huis? Doe dan op dinsdag 3 november mee met het webinar ‘Pak je huis in!’. De gemeente Smallingerland organiseert dit in samenwerking met Bibliotheek Drachten.

Tijdens het webinar vertellen Raoul Santibanez, Bert Schellingerhout en Albert Smeding hoe jij je huis kunt isoleren en energie kunt besparen én ze geven antwoord op jouw vragen. Raoul is partner bij het Duurzaam Bouwloket, het energieloket van de gemeente Smallingerland. Albert is innovatieaanjager bij Bibliotheek Drachten en samen met Bert Schellingerhout EnergieCoach in de gemeente Smallingerland.

Wanneer:dinsdag 3 november
Tijd:19.30 - 20.30 uur
Locatie:online webinar
Meer informatie/aanmelden: www.bibliotheekdrachten.nl
Je kunt je hier aanmelden.

Informatieavond voor de isolatieactie

Wil je voordelig je woning isoleren? Doe dan mee met de collectieve inkoopactie voor woningisolatie. Met dit initiatief wil de gemeente Smallingerland samen met het Duurzaam Bouwloket inwoners van Smallingerland helpen om slim en voordelig hun eigen woning te isoleren.

Dit collectief van vakkundige regionale isolatiebedrijven biedt inwoners met koopwoningen de mogelijkheid om een scherp geprijsde, vrijblijvende offerte aan te vragen voor het vervangen van beglazing, en voor spouw-, vloer- en bodemisolatie.

Wil je meer weten? Neem dan deel aan de online informatieavond. Raoul Santibanez van het Duurzaam Bouwloket geeft meer informatie over deze actie en vertelt over de deelnemende bedrijven, isolatiemaatregelen, materialen en andere belangrijke aandachtspunten.

Wanneer:woensdag 4 november
Tijd:vanaf 19:30 uur
Locatie:online webinar
Meer informatie/aanmelden: www.duurzaambouwloket.nl/smallingerlandisoleert
Je kunt je hier aanmelden.

Groen geld

Wil je zelf aan de slag met het verduurzamen van je woning? Maar hoe bekostig je dat? En wat doet dit met de waarde van je woning? In samenwerking met de Rabobank organiseert de gemeente Smallingerland een online avond over de financiële kant van verduurzamen. Samen met Albrecht Makelaars/Taxateurs, Huis & Hypotheek Drachten en Energie Inspectie gaat de Rabobank om tafel om deze zaken te bespreken.

Wanneer:donderdag 5 november
Tijd:19.30 - 20.30 uur
Locatie:online webinar
Vanwege de aangescherpte coronamaatregelen kan dit webinar helaas niet doorgaan, het wordt verplaatst naar een ander moment.

Circulair koken

In Nederland gooien we bijna 10 procent van ons eten ongebruikt in de afvalbak. Dat komt neer op bijna 34 kilo per persoon per jaar. Samen met ROC Friese Poort organiseert de gemeente daarom een webinar over circulair koken. Op vrijdagavond koken we een stamppotje van onder andere lokale en 'ongewenste' producten.

Wanneer:vrijdag 6 november
Tijd:19:30 - 20:30 uur
Locatie:online webinar
Je kunt je hier aanmelden. Aangezien dit webinar niet live is, zijn de aangescherpte coronamaatregelen niet van invloed.