Aardgasvrij Smallingerland

‘Kleine aanpassingen in huis maken het verschil’

 

Naam: Jantie

Woont: in een vrijstaande woning

‘In ons huis wonen én werken we. Mijn man en ik werken gedeeltelijk vanuit ons thuiskantoor. Onze twee tienerdochters gaan naar school, maar zijn ook vaak thuis. Dat betekent dat we gezamenlijk flink wat energie verbruiken. Zonnecollectoren hebben we een paar jaar geleden al laten plaatsen. We hebben dubbelglas, dus ik dacht dat het met de isolatie wel goed zat.

Totdat ik me er wat meer in verdiepte. Het bleek dat we op dat gebied nog echt wel wat stappen konden zetten. En mochten we in de toekomst overgaan naar aardgasvrij, dan is een goed geïsoleerd huis van meerwaarde. We hebben onder andere folie achter alle radiatoren geplaatst en tochtstrips aangebracht. Het was best wel een karweitje en ik ben eerlijk gezegd helemaal niet zo handig in dat soort dingen. Gelukkig kreeg ik hulp van mijn dochters en hadden we het in een paar uurtjes voor elkaar. Ik ben heel benieuwd wat we straks bespaard hebben.’

Duurzame tip van Jantie: ‘Folie en tochtstrips plaatsen is zowel in een huurhuis als een koopwoning een goede investering die je snel terugverdient.’

Ook duurzaam wonen en besparen? Bekijk deze filmpjes met tips:

Contact
Gauke Boelensstraat 2
9203 RM Drachten
Tel. 0512 581234
duurzaam@smallingerland.nl

Over deze site
Disclaimer
Privacy
Cookies

Volg ons
Youtube

Duurzaam Smallingerland is een initiatief van de Gemeente Smallingerland