Aardgasvrij Smallingerland

‘Mijn woning is nu aardgasvrij’

 

Naam: Jaap

Woont: twintig jaar in een vrijstaande koopwoning uit 2001

‘Ik leef al heel lang zo duurzaam mogelijk. Enerzijds omdat dit beter voor de mensen en de planeet is, anderzijds omdat ik al die ontwikkelingen en techniek interessant vind. Het was daarom voor mij een logische stap om duurzaamheidsadviseur te worden.

Ik ben als ondernemer elke dag bezig met duurzaamheid en ik vind dat ik ook het goede voorbeeld moet geven met mijn eigen manier van leven. Daarom rijd ik bijvoorbeeld elektrisch, kook ik op inductie, heb ik zonnepanelen en sinds kort gebruiken we ook geen aardgas meer in huis. We hebben op het dak een warmtepomp laten installeren die onze woning verwarmt. Het is wel een investering, maar het vergroot de waarde van je woning en het comfort in huis.’

Duurzame tip van Jaap: ‘Wil je verduurzamen, bijvoorbeeld met isoleren, zonnepanelen of een warmtepomp, ga dan met lokale installateurs in gesprek. Ze hebben een naam hoog te houden en zullen daarom goed werk en materiaal leveren. Daarbij hebben ze minder reistijd en is het beter voor de lokale economie.’

Ook duurzaam wonen en besparen? Bekijk deze filmpjes met tips:

Contact
Gauke Boelensstraat 2
9203 RM Drachten
Tel. 0512 581234
duurzaam@smallingerland.nl

Over deze site
Disclaimer
Privacy
Cookies

Volg ons
Youtube

Duurzaam Smallingerland is een initiatief van de Gemeente Smallingerland