Aardgasvrij Smallingerland

‘De zonnepanelen maken mijn huis klaar voor de toekomst’

 

Naam: Dienko

Woont: in een twee-onder-een kap-koopwoning

‘Ik lees veel over duurzaamheid en de verandering van het klimaat. Dat zet mij aan het denken. Hoe ziet de aarde eruit als mijn zoon straks volwassen is? Ik besef dat er nu echt een omslag moet komen in de manier waarop we met de natuur, grondstoffen en het klimaat omgaan.

Ik kan de wereld niet veranderen, maar ik kan wel kleine stappen zetten. Ik heb een groene achtertuin, een regenton om het water op te vangen en onlangs heb ik ook zonnepanelen laten plaatsen. De volgende stap is het vervangen van mijn 22 jaar oude cv-ketel. Ik ben nog aan het uitzoeken wat hiervoor de beste alternatieven zijn. Want de insteek is dat we in 2050 van het aardgas af zijn. Ik weet niet of dat gaat lukken, maar ik denk wel dat ik mijn aardgasgebruik sterk kan verminderen.’

Duurzame tip van Dienko: ‘Zet de cv op plekken in huis waar je niet komt zo laag mogelijk. Als ik thuis werk, gebruik ik af en toe op mijn werkplek een elektrisch kacheltje om de ruimte te verwarmen. Hierdoor gebruik ik minder aardgas en mijn zonnepanelen leveren de energie.’

Ook duurzaam wonen en besparen? Bekijk deze filmpjes met tips:

Contact
Gauke Boelensstraat 2
9203 RM Drachten
Tel. 0512 581234
duurzaam@smallingerland.nl

Over deze site
Disclaimer
Privacy
Cookies

Volg ons
Youtube

Duurzaam Smallingerland is een initiatief van de Gemeente Smallingerland