Gemeente Smallingerland organiseert inkoopactie woningisolatie voor huiseigenaren

De gemeente Smallingerland is samen met het gemeentelijk Duurzaam Bouwloket een collectieve inkoop voor woningisolatie gestart. Een collectief van vakkundige regionale isolatiebedrijven biedt inwoners met koopwoningen de mogelijkheid om via duurzaambouwloket.nl een scherp geprijsde, vrijblijvende offerte aan te vragen voor het vervangen van beglazing, en voor spouw-, vloer- en bodemisolatie. De gemeente wil haar inwoners graag helpen om stappen te zetten richting het energiezuinig maken van hun woning. Het grootste deel van de woningen in Smallingerland is niet optimaal geïsoleerd. Veel woningbezitters hebben hierdoor onnodig veel stookkosten, wat niet goed is voor het milieu en hun portemonnee. Het isoleren van de woning is nu extra interessant, want naast de inkoopactie kun je ook gebruikmaken van subsidies. Kijk hier. voor meer informatie over subsidies. Hoe werkt het collectief inkopen? Stap 1: tot 1 juni 2022 kunnen woningbezitters uit gemeente Smallingerland zich inschrijven via www.duurzaambouwloket.nl/woningisolatie-smallingerland. Stap 2: een vakman van een isolatiebedrijf neemt vervolgens contact op voor een woninginspectie. Aan de hand daarvan wordt een vrijblijvende offerte op maat gemaakt. Stap 3: na akkoord op de offerte maakt het bedrijf een afspraak om de maatregel(en) uit te voeren. Online informatieavond isolatie Wil je meer weten over isoleren? Kom dan naar de online informatieavond. Een onafhankelijke adviseur van het Duurzaam Bouwloket geeft tijdens deze avond advies over isolatiemaatregelen, materialen, belangrijke aandachtspunten en de subsidie- en financieringsmogelijkheden. Tijdens de online informatieavond heb je mogelijkheid om vragen te stellen. Schikken beide data je niet? Meld je dan evengoed aan, na afloop van de avonden ontvang je een terugkijklink. Aanmelden Je kunt je aanmelden voor één van de twee online informatieavonden en de inkoopactie via: www.duurzaambouwloket.nl/woningisolatie-smallingerland. Data: Maandag 14 februari en Woensdag 16 februari Tijdstip: 19:30 – 20:30 Locatie: Online Meer informatie of vragen? Ga naar www.duurzaambouwloket.nl/smallingerland voor meer informatie over energiebesparende maatregelen, subsidies, lokale uitvoerende bedrijven en lokale initiatieven.